Zadelkrukken

Een zadelkruk is een verrijdbare kruk op wielen. Hét zitmeubel voor mensen die veelvuldig werkzaam zijn in dezelfde houding en/of last hebben van rug- en nekklachten. Een zadelkruk onderscheid zich van andere soorten krukken door haar zadelzitting. Deze zadelzitting heeft een ergonomische vorm waardoor u gaat zitten in een gezonde en actieve houding. Dankzij deze natuurlijke werkhouding worden uw bekken automatisch in de juiste houding geplaatst en wordt beknelling van de bovenbenen effectief voorkomen.

Zadelkrukken hebben een solide basis die bestaat uit een voetkruis met vijf poten. Als mobiliteit op de vloer voor u van belang is kies u voor soepel lopende zwenkwieltjes en anders zijn glijdoppen een mogelijkheid. Verder is een goede zadelkruk uitgerust met een traploos instelbare gasveer waardoor u exact de juiste zithoogte kunt instellen. Bij een zadelkruk kunt u deze hoogte standaard instellen met een hendel net onder de zadelzitting. Tegenwoordig zie je bij duurdere zadelkrukken ook dat de zithoogte door middel van een voetbediening is in te stellen. Een zadelkruk met voetbediening kan erg praktisch zijn als hygiëne op de werkvloer erg belangrijk is of in een situatie dat u beide handen nodig heeft voor uw werkzaamheden.

 

 

 

 

Prijs

59,00

 

 

 

 

Prijs

69,00

 

 

 

 

Prijs

79,00

 

 

 

 

Prijs 

89,00

 

 

 

 

Prijs

109,00

 

 

 

 

Prijs

119,00

 

 

 

 

Prijs

134,00

 

Belastbaar

tot 170 kg!

 

Prijs

189,00

 

Zadelkruk gebruik!

Een zadelkruk is een niet meer weg te denken zitmeubel. Eigenlijk vanzelfsprekend als je weet dat het gebruik van een zadelkruk veel onnodige lichamelijke klachten kan voorkomen. Rug- en nekklachten kunnen onder andere ontstaan door veelvuldig in een zelfde houding werkzaam te zijn. Naast regelmatig van houding te wisselen en te pauzeren wordt in deze situatie een zadelkruk geadviseerd. Zadelkrukken hebben een zadelzitting die ergonomisch is gevormd. Deze vormgeving zorgt er voor dat de gebruiker automatisch in een actieve en natuurlijke houding gaat zitten. Hiernaast komen de bekken in de juiste stand te staan waardoor doorbloeding naar de benen gewaarborgd is. Werken met een zadelkruk wordt binnen veel beroepsgroepen aanbevolen. Ook in huiselijke omgeving kan een zadelkruk een welkom hulpmiddel zijn.

Beroepen waar een zadelkruk veelvuldig wordt gebruikt.

  • Verplegend personeel
  • Tandartsen
  • Kappers
  • Laborant
  • Leerkracht
  • Kinderoppas
  • Winkelbediende
  • Dierenarts
  • Kantoorpersoneel
  • Schoonheidsspecialiste

 

 

Een zadelkruk zorgt voor een goede werkhouding!

Onderhoud van een zadelkruk

Het is aan te raden om de zwenkwieltjes van de zadelkruk regelmatig schoon te maken. Zo blijven de wieltjes soepel lopen. Verder heeft een zadelkruk weinig onderhoud nodig. Ontstaan er door intensief gebruik toch wat vlekken op de zadelzitting dan kun u deze het beste met een handwarm sopje en een eenvoudig schoonmaakdoekje verwijderen.

De juiste zithoogte

Het is ter voorkoming van onnodige lichamelijke klachten essentieel dat u op de juiste hoogte kunt werken. Zadelkrukken zijn in verschillende hoogtes verkrijgbaar. Kijk hieronder in de tabel voor uw juiste zithoogte. 

Product Zithoogte Lengte Werkhoogte
Zadelkruk Aletha 50 - 68 cm < 185 cm < 85 cm
Zadelkruk Carissa 46 - 62 cm < 185 cm < 85 cm
60 - 74 cm > 170 cm > 75 cm
Zadelkruk Delia 50 - 70 cm < 185 cm < 80 cm
64 - 89 cm > 175 cm > 75 cm
Zadelkruk Karis Comfort 46 - 64 cm < 185 cm < 80 cm
57 - 82 cm > 170 cm > 75 cm
Zadelkruk Leto Comfort 46 - 64 cm < 185 cm < 80 cm
57 - 82 cm > 170 cm > 75 cm
Zadelkruk Velma PUR 46 - 64 cm < 185 cm < 80 cm
57 - 82 cm > 170 cm > 75 cm
Zadelkruk Zera PUR 46 - 64 cm < 185 cm < 80 cm
57 - 82 cm > 170 cm > 75 cm
Zadelkruk Orion XXL 49 - 65 cm < 185 cm < 80 cm
55 - 80 cm > 170 cm > 75 cm

Een kruk op wielen die uitgevoerd is met een ergonomische zadelzitting is voornamelijk bekend als "zadelkruk". Hieronder treft u een aantal alternatieve benamingen voor dit product aan.

Werkkruk, Werkkrukken, Knipkruk, Knipkrukken, Fietskruk, Fietskrukken, Werkstoel, Werkstoelen, Kapperskruk, Kapperskrukken, Kruk, Krukken, Zadelstoel, Zadelstoelen, Taboeret, Taboeretten, Ponyseat, Ponyseats, Massagekruk, Massagekrukken, Tabouret, Tabourets, Ponykruk, Ponykrukken, Kappersfiets, Kappersfietsen, Trimkruk, Trimkrukken, Schoolkruk, Schoolkrukken, Stahulp, Stahulpen, Zadelzit, Zadelzits, Ponychair, Ponychairs, Fotokruk, Fotokrukken, Trimstoel, Trimstoelen, Keukenkruk, Keukenkrukken, Pianokruk, Pianokrukken, Industriële kruk, Industriële krukken, Krukje, Krukjes, Zadelkruk, Zadelkrukken